2019. sze 11.

Megzavarodott a Wordpress? Ezek a tippek segíthetnek!

írta: JozsFm
Megzavarodott a Wordpress? Ezek a tippek segíthetnek!

Megzavarodott a Wordpress? Ezek a tippek segíthetnek!

 

Mit tudsz a WordPressről mint egy blogplatformról? Szeretné megtudni, hogy miért ez talán a legnépszerűbb platform a világon? Ez a cikk segítséget nyújt Önnek, és meg fogja érteni, hogy miért használ sok ember a WordPress-t blogolásához.

Feltétlenül tartsa be a frissítéseket! A kiegészítők vagy maga a Wordpress számos frissítése biztonsági alapú, azaz a szoftver nem frissíti a webhelyét. Ha azt mondja, hogy egy új frissítés elérhető, telepítse a lehető leghamarabb, hogy megvédje webhelyét a káros hatásoktól.

Ügyeljen arra, hogy az oldalsáv ne legyen túl zsúfolt. A legtöbb WordPress blog oldalsávja egy kaotikus rendetlenség, tele van szociális média ikonokkal, hirdetésekkel és linkekkel. Priorizálja azt, ami megy az oldalsávon. Ügyeljen arra, hogy a blog látogatóinak ne kelljen valamit keresniük, amit esetleg keresnek.

Ha azt szeretné, hogy könnyedén megkereshesse a feltöltött adathordozókat, például videókat vagy fényképeket, helyezze mindezt egyetlen mappába a Wordpress segítségével. Ehhez nyissa meg a Beállítások és média menüpontot, majd törölje annak jelölését, amely a WP-t beállítja a média mappákba rendezéséhez a dátum alapján.

Ne hagyja, hogy témája elakadjon. Az első dolog, amelyet akkor kell tennie, ha a forgalom csökkenését észleli, ellenőrizze, hogy mikor utoljára megváltoztatta a témát. Ahogy a webhely növekszik és változik, a témának is meg kell jelennie. Győződjön meg arról, hogy pontosan tükrözi a márkáját, és látnia kell a forgalom növekedését.

Állítsa be az ütemezést, amikor készen áll a feladásra. Ha tisztában van a kiküldetési idejével, akkor növekszik a motiváció. Még egyszerre létrehozhat egy hetes értékű tartalmat, és megmondhatja a WordPressnek, hogy mikor kell elküldenie a blogjába.

Ha témája van a WordPress webhelyének, sokkal profibbá teheti. Rengeteg olyan webhely található, amelyek lehetővé teszik a témák ingyenes letöltését. Nagyon fontos azonban, hogy a témákat megbízható forrásból töltse le. Ennek elmulasztása elavult vagy rosszindulatú kódok telepítéséhez vezethet.

Ne ossza meg senkivel a WordPress jelszavait. Ezen felül csak a jó hírű forrásokból származó jó áttekintésekkel tölthető be és telepítsen be plug-ineket. Az oldalán mindent elveszíthet, ha feltörik, vagy rosszindulatú programok érintik.

Szervezze meg médiakönyvtárát. Ellenkező esetben a képek gyorsan összekeveredhetnek. Ügyeljen arra, hogy tartalmazzon mappastruktúrákat, amelyek lehetővé teszik a megfelelő kategorizálást. Csak ez az egyszerű lépés sokkal egyszerűbbé teszi a képek megtalálását (és használatát) a jövőben.

Válasszon egy összpontosított kulcsszót minden létrehozott bejegyzéshez vagy oldalhoz. Mit keresne valaki, ha ez pontosan a kívánt tartalom? Ügyeljen arra, hogy a kulcsfontosságú mondatokat megcélozza, mivel az egyszerű lekérdezéseket, például a "vitorlázási tippeket" már több ezer versenytárs és webhelyük túllépte.

Különböztesse meg a WordPress blog megjelenését. Csábító lehet, hogy csak a szokásos WordPress témákkal tekercselünk, de sok más bloghoz hasonlóan fog kinézni. Vegyünk néhány más témát. Még telepítse őket, hogy megnézhesse őket a jelenlegi tartalomhoz. Mindezt megváltoztathatja a közönség elkötelezettsége.

Ha azt szeretné, hogy egy nyitóoldal legyen webhelyének első oldala, akkor először létre kell hoznia egy "kezdőlapot", majd egy második oldalt a blogjához. Ezután lépjen az Olvasási beállítások menübe, és kattintson a statikus oldal választógombra. Válassza ki a kezdőlapot a kezdőlapjára, a blogoldala pedig a bejegyzések oldalára.

Még akkor is, ha már használta a WordPress programot, és sokat kitaláltál egyedül, még sok minden további tudnivaló. Remélhetőleg ez a cikk néhány hasznos tippet adott neked arról, hogyan lehet az erőfeszítéseit a következő szintre vinni. Minden jó dolog számít, amikor a lehető legjobban kihasználja blogolási tapasztalatait.

Szólj hozzá

Megzavarodott a Wordpress? Ezek a tippek segíthetnek!